Joint Circular No. 46-NV/TC/LĐ stipulates the benefits for female civil servants and government workers during the maternity period, including pre- and post-natal leave, salary and allowances during the leave period, as well as breastfeeding rights at the workplace.
Đối tượng áp dụng
Female civil servants and female workers assisting the Government
Các điểm cốt lõi
- Female civil servants and female workers are entitled to one month of leave before childbirth and one month after childbirth (Article 1).
- During the maternity leave period, female civil servants and female workers continue to receive their full salary and allowances (Article 2).
- Female civil servants and female workers may breastfeed at their workplace for one year from the date of childbirth, with each session lasting thirty minutes in the morning and afternoon (Article 3).
- The hours allocated for breastfeeding shall not be deducted from the annual leave of female civil servants and female workers.
🌐 Tác động xã hội từ văn bản này
- Female civil servants and female workers are guaranteed health and childcare benefits during the maternity period.
- Government agencies must facilitate the leave and breastfeeding rights of female civil servants and female workers.
❓ Câu hỏi thường gặp
How long are female civil servants and female workers entitled to leave before and after childbirth?
Female civil servants and female workers are entitled to one month of leave before childbirth and one month after childbirth (Article 1).
Are female civil servants and female workers entitled to receive their salary during the maternity leave period?
Female civil servants and female workers continue to receive their full salary and allowances during the maternity leave period (Article 2).
Do female civil servants and female workers have the right to breastfeed at their workplace?
Yes, female civil servants and female workers are entitled to breastfeed at their workplace for one year from the date of childbirth (Article 3).
Must the time allocated for breastfeeding be deducted from the annual leave of female civil servants and female workers?
No, the hours allocated for breastfeeding shall not be deducted from the annual leave of female civil servants and female workers.
Toàn văn
|
MINISTRY OF FINANCE - MINISTRY OF LABOR - MINISTRY OF HOME AFFAIRS ________________ Number: 46-NV/TC/LĐ |
SOCIALIST REPUBLIC OF VIET NAM Independence - Freedom - Happiness _______________________________________ Hanoi, October 17, 1949 |
||||||||||||
|
JOINT CIRCULAR DECREE NO. 46-NV/TC/LĐ OF OCTOBER 17, 1949 ISSUED BY THE MINISTRIES OF INTERNAL AFFAIRS, LABOR, AND FINANCE REGULATING THE RIGHTS AND BENEFITS OF FEMALE CIVIL SERVANTS AND GOVERNMENT WORKERS DURING PREGNANCY Pending the issuance of the Civil Service Regulations and the general system for government workers, the rights and benefits of female civil servants and female workers employed by the Government during pregnancy shall be temporarily regulated as follows: 1/ Female civil servants and female workers employed by the Government shall be entitled to one month's leave before childbirth and one month's leave after childbirth; 2/ During the period of leave before and after childbirth, female civil servants and female workers shall receive their full salary and all allowances; 3/ Female civil servants and female workers may breastfeed their children at their workplace for up to one year from the date of childbirth; they shall be granted a thirty-minute break for breastfeeding during the morning and afternoon work hours. The time off for breastfeeding shall not be deducted from the annual leave entitlements that female civil servants and female workers may enjoy.
|
|||||||||||||
|
|||||||||||||
Bản đồ quan hệ
Chưa có lược đồ liên kết cho văn bản này.